08.09.2011 Redakce
I když rádi vaříte, někdy se může stát, že vám dojde při vaření fantazie. Je proto dobré se čas od času nechat inspirovat něčím novým - a nemusí to být nutně exotické, často nedostupné, ingredience.
Inspirovat se dá i jednoduše s potravinami, které už máte doma. Stačí je jen použít jinak, než jak jste byli doposud zvyklí. Vaření přináší daleko větší radost, když při něm máte fantazii. Jak ale většina z nás ví, není jednoduché mít při každodenním vaření stále spoustu fantazie, a proto je občas třeba nechat se něčím inspirovat. Jednou z možností je i vyzkoušet jiné použití potravin, než takové, na které jste byli doposud zvyklí.
Prvním krokem k inspirativnímu vaření je překročit hranice zažitých konvencí a konzervativních názorů vaší kuchyně. Například v málokteré domácnosti se používá tatarská omáčka a majonéza jako ingredience při vaření. A přitom je to jednoduchý způsob, jak dodat vašemu vaření novou dimenzi a jídlu skvělou chuť. Různé druhy masa naložené, restované či pečené s pár lžícemi majonézy nebo tatarské omáčky Hellmann’s, jsou mnohem křehčí a šťavnatější. Navíc každého jedlíka uchvátí nejen výborná chuť, ale také obdiv, že je vaše vaření tak inovativní.
Jako zdroj tvůrčí kreativity při využití majonézy a tatarské omáčky v teplé kuchyni vám mohou posloužit recepty, které najdete na každé etiketě majonézy a tatarské omáčky. Na zadní etiketě majonézy a tatarské omáčky se dozvíte všechny potřebné ingredience a postup při přípravě pokrmu. Možná vás mile překvapí neodolatelná kombinace kuřecích prsíček ovinutých tatarskou omáčkou Hellmann‘s nebo zapečené vepřové kotletky s cibulí, parmazánem a majonézou.
Inspirujte se a vyzkoušejte následující recepty, budete mile překvapeni šťavnatou a křehkou chutí masa připraveného v tatarské omáčce nebo majonéze.
Šťavnaté kuřecí plátky
Potřebné ingredience pro 4 porce:
500 g kuřecích prsíček, pepř, sůl, 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann’s, 2 stroužky česneku, hladkou mouku na obalení kuřecích prsou, 4 lžíce oleje na smažení
Postup: Nejprve kuřecí prsa nakrájejte na 2 centimetry silné plátky a poté osolte a opepřete. Promíchejte maso s tatarskou omáčkou Hellmann’s a s prolisovaným česnekem. Maso můžete na 30 minut uložit do lednice – bude pak křehčí a šťavnatější. Plátky kuřecích prsíček pak zlehka obalte z obou stran v mouce, rozehřejte pánev s olejem a plátky osmažte z obou stran dozlatova.
05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.
11.09.2024 | Sněmovna zřejmě schválí vládní novelu zákona o spotřebních daních, která především zmírňuje podmínky, za nichž mohou majetkově nebo personálně propojené minipivovary dosáhnout na nižší sazbu spotřební daně z piva. Sněmovna ji dnes propustila do závěrečného čtení. Pozměňovací návrh k ní v dnešním druhém čtení nikdo z poslanců nevznesl.
09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.