29.07.2010 Zdroj: VFU Brno
Brno, 28. července 2010 – Studovat na Fakultě veterinární hygieny a ekologie Veterinární a farmaceutické univerzity Brno se stává mezi uchazeči o vysokoškolské studium stále oblíbenější volbou. Zájem o studium letos výrazně vzrostl i přes pokles populační křivky a signály z jiných univerzit. Široké uplatnění po skončení studia je kritériem, které při výběru studijního oboru hraje stále výraznější roli. FVHE absolvují odborníci nejen pro oblast dozoru nad hygienou výroby potravin, ale i specialisté pro potraviny vůbec. Je o ně stálý zájem.
Absolventi Fakulty veterinární hygieny a ekologie jsou široce profilovanými odborníky
„Česká republika zaznamenává stejně jako státy západní Evropy trend, kdy velká část středních a učňovských škol zaměřených na vzdělávání v oblasti potravinářství, postupně zaniká. Důsledkem je, že ze strany nejen potravinářského průmyslu se zvyšuje poptávka po kvalitních absolventech naší fakulty. Máme výhodu - nabízíme celé spektrum vzdělání - pro bakaláře, navazující magistry, ale také veterinární lékaře se specializací pro hygienu potravin a dokonce i úzce zaměřené doktorské studium,“ říká děkan Fakulty veterinární hygieny a ekologie VFU Brno, doc. MVDr. Ladislav Steinhauser, CSc.
FVHE je zatím jedinou evropskou veterinární fakultou evaluovanou mezinárodní komisí v oblasti hygieny potravin. To studentům zaručuje nejen vysokou kvalitu vzdělání, ale také uznání diplomu ve všech zemích EU.
„Pokud se někdo rozhodne pro studium zaměřené na hygienu potravin, jistě zvolil správně! Naše fakulta je jedinou, která tuto profilaci nabízí. A to na nejvyšší úrovni“, doplňuje děkan Steinhauser. „Studenti jsou již ve chvíli, kdy opustí svoji alma mater, připraveni pro činnost úředního veterinárního lékaře, hygienika, technologa či odborníka na potraviny nejen v ČR. Řada našich absolventů působí v Anglii, Irsku, Holandsku a samozřejmě i evropských řídicích centrálách v Bruselu. Může za to jistě i jejich široké spektrum znalostí výroby potravin - od šampaňského až po steak,“ uzavírá děkan Steinhauser.
11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.
04.09.2024 | Zavedení recyklačního poplatku za tištěné letáky přinese zdražení zboží a služeb. Obchodníci budou nuceni promítnout zvýšené vstupní náklady do spotřebitelských cen. Návrh ministra životního prostředí Petra Hladíka je v rozporu s realitou tržního prostředí a ignoruje závažné ekonomické a sociální dopady na spotřebitele i obchodníky.
09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.