recepty  

Originální koktejly

Originální koktejly

01.08.2011 redakce

Chcete se před přáteli blýsknout výjimečným drinkem na letním večírku? Vyzkoušejte netradiční drinky s cereálním nápojem Caro!Jsou jednoduché, nápadité i dokonale osvěžující.

 

Caro s čokoládovou šlehačkou

Na 1 drink

INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml smetany na šlehání, 120 ml vody, 10 g vanilkového cukru, 25 g mléčné čokolády, čokoládové hoblinky, karamelové ozdoby

POSTUP: Smetanu zahřejeme (ale nevaříme) na 50 °C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a ušleháme do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C, ozdobíme čokoládovou šlehačkou a hoblinkami nebo karamelovými ozdobami.

slehacka

__________________________________________________________________________

Oceánská exotika

Na 1 drink

INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 50 ml smetany na šlehání, 10 g vanilkového cukru, 50 ml kokosového mléka, 80 ml vody, 50 g ananasu, 100 g směsi exotického ovoce (kumquat, banán, mandarinka, kaktusový fík), 1 kopeček vanilkové zmrzliny

POSTUP: Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou s kokosovým mlékem ohřátou na 90°C a promícháme. Nalijeme do skleničky, ozdobíme šlehačkou, přidáme kopeček zmrzliny a ozdobíme ovocem.

oceanska

__________________________________________________________________________

Ledové mátové Caro

Na 1 drink:

INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml mléka, 50 ml vody, 2 kostky ledu, 60 ml mátového likéru, 1 g čerstvé máty, 1 koktejlová modrá třešeň

POSTUP: Připravíme si patřičné množství Cara, zalijeme jej studenou vodou a mlékem a pečlivě rozmícháme. Na dno sklenice nalijeme mátový likér, přidáme připravené vychlazené Caro s mlékem, doplníme ledem, ozdobíme mátou a koktejlovou třešní a ihned podáváme.

ledove_matove

 


Mohlo by vás zajímat

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

Zpoplatnění letáků povede ke zdražení potravin, říká prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu

04.09.2024 | Zavedení recyklačního poplatku za tištěné letáky přinese zdražení zboží a služeb. Obchodníci budou nuceni promítnout zvýšené vstupní náklady do spotřebitelských cen. Návrh ministra životního prostředí Petra Hladíka je v rozporu s realitou tržního prostředí a ignoruje závažné ekonomické a sociální dopady na spotřebitele i obchodníky.

Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách?

11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.