27.07.2015 Jaroslav Panenka
Kalamáry, krevety a slávky na talíři podle herečky a muzikálové hvězdy Markéty Procházkové.
Doba přípravy: 60 minut, 4 porce
Ingredience: 150 ml olivového oleje, 8 nevyloupaných tygřích krevet, 10 středně velkých nevyloupaných krevet, 350 g kalamárů, 3 zralá rajčata, 750 g rýže, 1½–1¾ l rybího vývaru, 250 g slávek, 250 ml zeleninového vývaru, 1 g šafránu, sůl, pepř
Postup: Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečte krevety (některé mohou být vyloupané, některé ne) 3 minuty z každé strany a nechte je dojít zabalené v alobalu. Oloupaná rajčata po spaření nakrájejte na kostičky. Do pánve k rajčatům přidejte nakrájené kalamáry, krátce osmahněte, podle chuti osolte. Přidejte rýži, také tu osmahněte, vlijte rybí vývar – tolik, aby ho rýže nasákla. Vařte na mírnějším ohni zhruba půl hodiny, po 15 minutách přidejte šafrán. Nahoru na paellu přidejte krevety a slávky, které jste předtím povařili v zeleninovém vývaru (použijte jen ty slávky, které se během vaření otevřely).
16.01.2015 | Oblíbený recept moderátora Vojty Bernatského může rozvonět i vaši kuchyni.
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.