31.07.2015 redakce
Táboráky, letní grilovačky a domácí opékačky, u všech těchto příležitostí nesmí chybět ta pravá česká klasika, špekáček. Jeho typickou chuť mohli Češi poprvé ochutnat na Zemské jubilejní výstavě v roce 1891.
Tehdy se prodával pod názvem uzenka. Podával se teplý s hořčicí a křenem a ihned si získal sympatie i místo v našich kuchyních. Letos je to 124 let, co si pochutnáváme na špekáčcích. Za dobu jejich existence si prošly mnohými změnami. Původní receptura se skládala z vyváženého množství vepřového a hovězího masa a obsahovala vložku z uzeného špeku. Právě díky němu dostaly své jméno.
Ve všech hypermarketech Globus si vyrábí vlastní špekáčky dle tradiční receptury. Základem jsou kvalitní suroviny, které každý den ráno dováží prověření dodavatelé. Následuje poctivý výrobní proces, který vychází z tradičních českých uzenářských postupů. A samozřejmě v nich nenajdete náhražky ani další aditiva, které do tradiční receptury nepatří. Objevíte v nich plnou masitou chuť doladěnou kousky špeku. Jsou v přírodních střívcích, bezlepkové a plné poctivé masité chuti. Seženete je za doporučenou prodejní cenu 8,90 Kč/100 g.
27.04.2018 | Výrobce značky Strážnické brambůrky přichází se zásadními marketingovými tahy. Na trh uvádí novou hořčicovou příchuť, s kterou je spojený také kompletní redesign obalů všech řad výrobků.
19.12.2016 | Začala nám zima, venku už opravdu přituhuje a člověk je rád, když se zahřeje. A co si budeme povídat, ideální je zahřát se z venku i zevnitř.
10.10.2016 | Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.