20.10.2022 Jana Čiháková
V 16. díle letošní sezóny MasterChef Česko se uskutečnila již tradiční kulinářská výzva v podobě přípravy originální bagety, jejíž vítěz dostává příležitost svou bagetu zařadit do prodeje po celé republice na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Letošním vítězem se stal svérázný knižní grafik, typograf a v neposlední řadě nadšený amatérský kuchař Martin Pecina.
Jeho bageta, připravena na principech vietnamské kuchyně, sklidila u porotců největší úspěch. Limitované MasterChef menu s názvem VÍTĚZNÁ je v prodeji po dobu šesti týdnů již dnešního dne.
Ve středečním díle soutěže amatérských kuchařů si první místo v oblíbené bagetové výzvě vyvařil Martin Pecina, který je mimo jiné i vášnivým sběratelem dýmek. Jeho receptura, jejímž základem jsou tenké plátky telecího masa marinovaného v rybí omáčce, pikantní wasabi majonéza, nakládaná zelenina či čerstvé bylinky v čele s koriandrem, si získala chuťové pohárky porotců. Nyní mohou recept, který vychází z vietnamské kuchyně a oblíbeného Bún bò Nam Bô, ochutnat fanoušci televizní soutěže na každé pobočce Bageterie Boulevard.
„Jsme rádi, že čtvrtý ročník naší spolupráce s MasterChefem se stále těší vysoké oblibě a letos si ji právem vysloužil renesančně nadaný člověk, kterým bezpochyby Martin Pecina je. Ten předvedl, že opravdu vyniká v mnoha oblastech a jednou z nich je i gastronomie. Bagetu mohou nyní zákazníci vyzkoušet na všech našich pobočkách a sami tak mohou posoudit, jak skutečně chutnají recepty, které znají z obrazovek,“ komentovala spolupráci Martina Hájková, marketingová manažerka Bageterie Boulevard.
Letošní vítěz Martin Pecina je uznávaným typografem se specializací na knižní úpravu. Za svou kariéru realizoval na tři sta knižních titulů. Sám navíc napsal tři knihy, včetně souboru esejí, kde se věnuje i své další vášni, a to dobrodružným příběhům z pera Jaroslava Foglara. Sám říká, že zkouší navázat na tradiční českou a moravskou kuchyni a vnést do ní italskou lehkost a francouzskou techniku. V rámci spolupráce s Bageterií Boulevard kromě speciální časově limitované bagety Martin připravil i grafickou podobu menu.
Bageterie Boulevard připravila k této spolupráci kampaň, která bude zahrnovat komunikaci v rámci sociálních sítí, PR a instore aktivity.
MasterChef Česko aktuálně vysílá svou šestou řadu, na vítěze titulu MasterChef čeká milionová výhra a vítěz dostane možnost vařit v nové restauraci Radka Kašpárka.
Foto: Bageterie Boulevard
06.09.2024 | Světové ceny potravin se v srpnu mírně snížily. Pokles cen cukru, masa a obilovin totiž převážil nad zdražením mléčných výrobků a rostlinných olejů. Ve své zprávě to dnes uvedla Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Cena cukru se podle zprávy dostala na nejnižší úroveň za téměř dva roky.
27.03.2024 | ngredience na velikonoční pečení jsou meziročně levnější v průměru o necelou pětinu. Zákazníci letos ušetří především za vejce (35 %), mléko (30 %) nebo mouku (27 %), nepatrně zdražilo pouze máslo. Průměrná sleva vybraných položek v akčních letácích byla letos 20 %.
10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.