27.05.2013 Redakce
Vyzkoušejte některý ze sladkých či slaných receptů s Lučinou z projektu Matky a dcery, připravených společně s cukrářkou Ivetou Fabešovou.
Jak je to dlouho, co jste s maminkou společně pekly? Vyzkoušejte některý ze sladkých či slaných receptů s Lučinou z projektu Matky a dcery, připravených společně s cukrářkou Ivetou Fabešovou.
Lučina neslouží jen k namazání na chleba. S Lučinou můžete i péct. Nevěříte? Pro inspiraci k pečení zavítejte na www.matkyadcery.cz. Najdete zde recepty moderní a tradiční zároveň. Dcery poradí s novými trendy v pečení, maminky dcerám předají svoje zkušenosti, praktické rady a know-how. Podívejte se na jejich zajímavé životní osudy, příběhy a recepty.
375 g listového těsta
100g chřestu, nakrájeného na menší kousky
4 plátky parmské šunky
100g Lučiny
3 vejce
45ml mléka
čerstvý pepř
Koláčovou formu o velikosti 20cm vyložte těstem. Chřest vložte do vařící vody a vařte asi minutu. Poté ho osušte. Chřest a šunku dejte do formy. Lučinu, vejce a mléko řádně promíchejte. Opepřete a nalijte do formy. Troubu předehřejte na 200°C a pečte asi 25 minut. Podávejte se salátem.
50 ks malých čokoládových formiček
300g tmavé 70% čokolády
300g Lučiny
200ml smetany ke šlehání
75g kakaa
150g moučkového cukru
2 čajové lžíce vanilkového extraktu
50g kakaa na posypání
100g malin
Připravte vodní lázeň. Do mísy dejte čokoládu a Lučiny a nad vodní lázní rozpusťte. Přidejte extrakt a nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte dotuha a přimíchejte cukr a kakao. Jakmile směs z Lučiny vychladne, vmíchejte ji ke smetaně. Připravený krém dejte do čokoládových formiček a nechte ztuhnout. Poté posypte kakaem a ozdobte malinami.
30 g Lučiny
2 krajíce celozrnného chleba
parmská šunka
brusinkový džem
několik listů hlávkového salátu
Lučinu rozetřete na chleba. Na jeden krajíc dejte šunku, potřete džemem a přijkryjte salátem. Přiklopte druhý krajíc chleba.
28.07.2014 | Strava nás ovlivňuje víc, než si myslíme. Je například vědecky podloženo, že ovlivňuje tzv. biologický věk – že díky ní naše tělo rychleji stárne či naopak zůstává mladé. A jak tedy jíst správně?
14.07.2014 | Srdce v ohni – cítíte to stejně, nebo jste stále unavení? Tradiční čínská medicína říká, že letní období je v elementu ohně, ke kterému se řadí orgánový okruh srdce a tenkého střeva.
09.05.2014 | Jak si vytvořit individuální jídelní plán a přesně si v něm nalinkovat co, kdy a v jakém množství budeme jíst?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.