Vydejte se za chutěmi světa

Vydejte se za chutěmi světa

18.06.2012 Redakce

V Praze vznikla první česká cestovní agentura, která se specializuje na zážitkovou gastronomii spojenou s poznáváním nejzajímavějších kulinárních destinací světa. Každý nadšený gurmán má od nynějška možnost prožít netradiční dovolenou, zaměřenou nejen na objevování dosud nepoznané krásy zemí, ale především na požitky jeho chuťových buněk. Agentura Culinaria Travel nabízí hotové víkendové zájezdy, několikatýdenní kulinární dobrodružství v dalekých zemích i zájezdy na míru zcela podle přání zákazníka.

Zážitková gastronomie slaví v posledních letech ve světě nevídaný úspěch, protože poskytuje možnost vnímat kulturu dané země všemi smysly,” vysvětluje Gabriela Novotná, cestovní poradkyně společnosti Culinaria Travel a dodává: “Jsme velmi rádi, že se nám jako prvním podařilo realizovat myšlenku specializované agentury pro zážitkovou gastronomii v České republice. Na stránkách www.culinariatravel.cz najde klient výběr zajímavých destinací, ale jsme samozřejmě schopni vyhovět i speciálním přáním a sestavit zájezd na míru.”

indie

S cestovní agenturou Culinaria Travel může klient zažít tzv. fine dining daleké Indie, ochutnat tradiční domácí kuchyni Španělska nebo si po boku profesionálního kuchaře projít italské tržiště, nasát vůně autentických surovin a následně vykouzlit ty nejlepší lasagne svého života. Může také odhalit tajemství belgických cukrářů a dát průchod své fantazii při tvorbě vlastní originální pralinky. Na své si přijdou i milovníci vína, pro které jsou připraveny nevšední degustace a nezapomenutelné prohlídky vinic a vinných usedlostí například v Toskánsku nebo na Sicílii. Pohodlný způsob dopravy, ubytování v exkluzivních netradičních zařízeních lokálního charakteru, jako jsou vily, usedlosti, farmy apod. a pestrý program na míru klientům přinesou nezapomenutelné kulinární zážitky.

italie

Tip kulinárního cestovatele: vydejte se za chutí autentické Itálie

Staňte se na dva večery spolupracovníky profesionálního šéfkuchaře v jeho vlastní kuchyni na břehu jezera Lago Maggiore, které společně s jezery Como a Garda tvoří známou jezerní oblast severní Itálie. Lekce bude řídit mladý, talentovaný šéfkuchař Silvio, jehož restaurace je vysoce hodnocena průvodci Michelin a italským Gambero Rosso. Každý se tak může naučit připravovat rychlá a chutná jídla a vybírat ke každému jídlu ta správná vína. Škola vaření bude zpestřena návštěvami několika nádherných vinic, výrobny sýrů a dalších skrytých pokladů oblasti.

 Více informací naleznete www.culinariatravel.cz.

Novinky z kuchyně Culinaria Travel sledujte také na Facebooku.


Mohlo by vás zajímat

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

Sněmovna zřejmě schválí snazší podmínky nižší daně z piva pro malé pivovary

11.09.2024 | Sněmovna zřejmě schválí vládní novelu zákona o spotřebních daních, která především zmírňuje podmínky, za nichž mohou majetkově nebo personálně propojené minipivovary dosáhnout na nižší sazbu spotřební daně z piva. Sněmovna ji dnes propustila do závěrečného čtení. Pozměňovací návrh k ní v dnešním druhém čtení nikdo z poslanců nevznesl.

Na Brněnsku otevřel bezoobslužnou prodejnu, ke vstupu stačí tlačítkový telefon

05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.