18.06.2012 Redakce
V Praze vznikla první česká cestovní agentura, která se specializuje na zážitkovou gastronomii spojenou s poznáváním nejzajímavějších kulinárních destinací světa. Každý nadšený gurmán má od nynějška možnost prožít netradiční dovolenou, zaměřenou nejen na objevování dosud nepoznané krásy zemí, ale především na požitky jeho chuťových buněk. Agentura Culinaria Travel nabízí hotové víkendové zájezdy, několikatýdenní kulinární dobrodružství v dalekých zemích i zájezdy na míru zcela podle přání zákazníka.
“Zážitková gastronomie slaví v posledních letech ve světě nevídaný úspěch, protože poskytuje možnost vnímat kulturu dané země všemi smysly,” vysvětluje Gabriela Novotná, cestovní poradkyně společnosti Culinaria Travel a dodává: “Jsme velmi rádi, že se nám jako prvním podařilo realizovat myšlenku specializované agentury pro zážitkovou gastronomii v České republice. Na stránkách www.culinariatravel.cz najde klient výběr zajímavých destinací, ale jsme samozřejmě schopni vyhovět i speciálním přáním a sestavit zájezd na míru.”
S cestovní agenturou Culinaria Travel může klient zažít tzv. fine dining daleké Indie, ochutnat tradiční domácí kuchyni Španělska nebo si po boku profesionálního kuchaře projít italské tržiště, nasát vůně autentických surovin a následně vykouzlit ty nejlepší lasagne svého života. Může také odhalit tajemství belgických cukrářů a dát průchod své fantazii při tvorbě vlastní originální pralinky. Na své si přijdou i milovníci vína, pro které jsou připraveny nevšední degustace a nezapomenutelné prohlídky vinic a vinných usedlostí například v Toskánsku nebo na Sicílii. Pohodlný způsob dopravy, ubytování v exkluzivních netradičních zařízeních lokálního charakteru, jako jsou vily, usedlosti, farmy apod. a pestrý program na míru klientům přinesou nezapomenutelné kulinární zážitky.
Staňte se na dva večery spolupracovníky profesionálního šéfkuchaře v jeho vlastní kuchyni na břehu jezera Lago Maggiore, které společně s jezery Como a Garda tvoří známou jezerní oblast severní Itálie. Lekce bude řídit mladý, talentovaný šéfkuchař Silvio, jehož restaurace je vysoce hodnocena průvodci Michelin a italským Gambero Rosso. Každý se tak může naučit připravovat rychlá a chutná jídla a vybírat ke každému jídlu ta správná vína. Škola vaření bude zpestřena návštěvami několika nádherných vinic, výrobny sýrů a dalších skrytých pokladů oblasti.
Více informací naleznete www.culinariatravel.cz.
Novinky z kuchyně Culinaria Travel sledujte také na Facebooku.
05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.
12.09.2024 | Slovensko zavede daň ze slazených nealkoholických nápojů a stávající spotřební daní z tabákových výrobků nově zatíží náplně do elektronických cigaret, nikotinové sáčky a podobné zboží. Současně se bude dál zvyšovat zdanění cigaret. Rozhodl o tom dnes slovenský parlament.
10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.