recept  

Vyzkoušejte jiskřivý drink Romana Foltána

Vyzkoušejte jiskřivý drink Romana Foltána

11.09.2015 redakce

Barmana Romana Foltána časopis Forbes zařadil mezi 30 nejtalentovanějších Čechů pod 30 let. Působí v nejlepším hotelovém baru světa v londýnském Artesianu. Roman Foltán stále zkouší nové přísady a překvapivé kombinace, ladí ingredience a poměry až k dokonalé chuti. Tak jako v případě svěžího drinku, jehož základem je, k radosti patriotů, Becherovka.

Tonik s presem s oblibou míchají na jihu Itálie, jako osvěžující nealkoholický drink, ovšem Becherovka do něj vnáší nový rozměr. Recept Romana Foltána odráží rostoucí oblibu Chita, nápoje charakteristického pronikavou a vyváženou hořkostí, nejen coby součásti míchaných drinků.

Aktuálně jsou k dispozici tři varanty: Chito Tonic s přírodním výtažkem z kůry chininovníku, výraznou perlivostí a citronově-limetkovými tóny. Chito Ginger, ve kterém přírodní výtažek zázvoru rozvíjí ostrou intenzivní chuť, doplněnou citrusovými tóny. Hořkosladký nealkoholický aperitiv Chito Bitter, obsahující kůru jihoamerické angostury, výtažky z pelyňku, hořce a další bylinné i ovocné extrakty.

Recept na drink Romana Foltána

50 ml Becherovky, 125 ml Chito Tonicu, přidat led a nakonec zalít malým presem.

 

 


Mohlo by vás zajímat

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.