Články se štítkem: pekařství

PROMĚNA PEKAŘSKÉHO ŘEMESLA: JAK SE PEKLO PŘED TŘICETI LETY A DNES...

25.01.2023 | Listopadová revoluce před třiatřiceti lety měla na pekařinu výrazný vliv. Státní pekárny, jejichž výroba podléhala centrálnímu plánování, se privatizovaly. Zároveň vznikly stovky soukromých řemeslných pekáren. Po odborné stránce došlo k zavedení nových výrobních metod a techologií, které umožnily flexibilní výrobu jak v rámci sortimentu, tak i času.

Bageta je kandidátem Francie na seznam nehmotného dědictví UNESCO

26.03.2021 | Paříž se rozhodla letos jako kandidáta na seznam nehmotného dědictví UNESCO nominovat tradiční postup výroby francouzské bagety. Podlouhlé bílé pečivo dostalo přednost před řemeslem zinkování střech v Paříži a vinařskými slavnostmi v Arbois. O svém rozhodnutí informovalo ffrancouzské ministerstvo kultury.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.