29.03.2021 | Většinu času v průběhu loňského roku byly restaurace zavřené, velká část z nich bojovala doslova o přežití. Že by ale všichni provozovatelé vsadili v zájmu záchrany na dobré karty, se říct nedá. Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce totiž zveřejnili data, ze kterých lze lehce usoudit, že někteří z nich se snaží postavit českého spotřebitele do role hlupáka.
19.01.2021 | Téměř čtvrtina kontrolovaných restaurací v loňském roce klamala spotřebitele, většinou falešným tvrzením o potravinách. Podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) patří mezi nejčastější případy problematických potravin sýr, smetana a šunka. Mluvčí inspekce Pavel Kopřiva ČTK řekl, že je to dlouhodobý problém, který by mohla změnit novela zákona o potravinách.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.