30.03.2014 Redakce
Mohu si vypěstovat rostlinu aloe vera doma? Jak je náročná na podmínky?
Rostlinu lze dnes již zakoupit v každém větším květinářství. Chceme-li však její blahodárné účinky využívat okamžitě, je lepší vybírat rostliny již starší a větší. Dle odborníků nejintenzivnější sílu má aloe alespoň tři roky stará.
Na pěstování není aloe náročná. Je však důležité jí dopřát hodně světla. Ideální je teplota kolem 25 °C, a jelikož nesnese příliš vody, při zalévání musíme být opatrní. Zalévat stačí čas od času vydatně a mezi jednotlivými zálivkami by měla hlína téměř vyschnout, rostlina má totiž v dužnatých listech dostatečné zásoby vody. Největším nebezpečím je právě zahnívání listů, které je obvykle způsobeno nadměrným zaléváním. Díky pouštnímu původu jí nevadí ani suchý vzduch, proto může stát i nad topením.
08.06.2023 | Ať už s nadšením grilujete obden nebo žhavíte uhlíky jen při zvláštních příležitostech, bez dobrého masa se neobejdete. Pokud totiž při výběru sáhnete vedle, ani ten nejlepší recept na steak vás od katastrofy nezachrání. Jaké maso vybrat, abyste byli za hvězdu letní kuchyně, a co si při grilování pohlídat?
22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?
23.02.2023 | Burgery bez masa jsou jasnou volbou pro lidi, kteří jsou vegetariáni nebo vegani. To ovšem neznamená, že jsou určené jen pro ně. Vyměnit občas hovězí placku za rostlinnou variantu může přinést hned několik benefitů. Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. Máme pro vás recepty na "plant based" placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.