22.06.2014 Redakce
Proč chodit do pizzerie? Doma si můžeme připravit italskou placku dle vlastní fantazie.
Doba přípravy: 30 minut (+ 90 minut kynutí a pečení) na jednu pizzu
Ingredience: 600 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí, 100 ml olivového oleje, lžička soli, obloha: 250 g rajčatové pyré, 100 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, bylinky, 4 brambory, 2 cibule, 4 rajčata, 1 menší cuketa, 10 dkg šunky, sýr na posypání
Postup: V míse smícháme mouku, droždí, olej a sůl a vypracujeme těsto. To necháme asi 45 minut kynout. Na omáčku smícháme pyré s česnekem, olejem, solí a bylinkami. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Těsto vyválíme na požadovaný tvar, záleží na plechu. Plech pokryjeme pečicím papírem. Těsto potřeme rajčatovou směsí a poklademe surovinami na oblohu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C asi 45 minut.
03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.