10.10.2014 Redakce
Proč bychom měli konzumovat fenykl?
Plody fenyklu jsou ceněny pro schopnosti tlumit nadýmání a křeče. Díky éterickým olejům pomáhá při zahlenění dýchacích cest. V kuchyni uplatníte zeleninovou formu, skvěle využitelnou do salátů. Vhodným doplňujícím ochucovadlem je česnek, muškátový ořech a citronová šťáva. Dušený fenykl uplatníte k rybám, pečený si výborně rozumí se sýrem. Semena fenyklu obecného svou roli hrají také při konzervaci zeleniny a výrobě likérů, kde propůjčují sladkou anýzovou chuť. Chybu neuděláte, pokud je použijete k ochucení pečiva, omáček a polévek.
08.06.2023 | Ať už s nadšením grilujete obden nebo žhavíte uhlíky jen při zvláštních příležitostech, bez dobrého masa se neobejdete. Pokud totiž při výběru sáhnete vedle, ani ten nejlepší recept na steak vás od katastrofy nezachrání. Jaké maso vybrat, abyste byli za hvězdu letní kuchyně, a co si při grilování pohlídat?
22.02.2022 | Základní poučka napoví, že k rybímu masu se hodí především bílá vína. Jak ale vybrat správnou odrůdu? Každá ryba má své specifické vlastnosti, kterým musíme volbu vína přizpůsobit. Neklesejte na mysli, pomocí základních rad to zvládnete i bez sommeliérského kurzu.
16.06.2023 | Pokud hledáte tip na osvěžující letní drink, který není tak hořký jako pivo, sladký jako limonáda a opojný jako víno, zkuste cider. Jeho tradice u nás sice není zdaleka tak silná jako třeba v Anglii, přesto si k němu náš národ pivařů hledá cestu. Dobrá zpráva je, že kromě toho, že se hodí téměř ke každému jídlu, je dostupný i v nealkoholické verzi.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.