23.04.2015 Mgr. Kateřina Kmecová
Oblíbená zahraniční pochoutka už si nachází své místo i na českých stolech.
Doba přípravy: 45 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 4 filety bílé ryby (z ryb u nás běžně dostupných například tresky), 130 g hladké mouky, 0,33 l piva, 1 lžička jedlé sody, šťáva z půlky citronu, sůl, pepř, olej na smažení, 1 kg brambor
Postup: Filety nakrájíme na kousky, brambory na hranolky. V hluboké pánvi nebo fritéze rozpálíme olej. Smažíme v něm dozlatova hranolky. Z mouky, piva, sody a citronové šťávy vytvoříme těstíčko. Kousky ryby osolíme, opepříme a obalíme v mouce a poté v těstíčku. Smažíme v rozpáleném oleji. Rybu vždy vyjmeme po několika vteřinách, necháme ji na mřížce okapat a teprve poté ji smažíme dozlatova. Z hranolek i ryby odsajeme přebytečný tuk a podáváme, nejlépe s domácí tatarkou.
27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.