22.06.2014 Ondřej Riebauer
Palačinky po francouzsku a s pohankou.
Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny odležení, na 12 placek
Ingredience: 250 g pohankové mouky, 1 vejce, 500 ml vody, 1 lžíce hrubé mořské soli, rozehřáté sádlo (máslo)
Postup: Do mouky přidáme vejce a sůl, hněteme a postupně přidáváme vodu, až vznikne tekuté těsto. Necháme odležet aspoň 2 hodiny, ale raději déle. Potom těsto rozšleháme a přidáme rozehřáté sádlo. Rozehřátou pánev vytřeme sádlem nebo máslem. Těsto rozléváme po pánvi tak, aby bylo co nejtenčí. Po zhnědnutí obrátíme a opečeme z druhé strany. Na takovou placku pak přidáváme cokoli podle chuti – volské oko se šunkou, zeleninovou směs, masovou směs, klobásu, sýr.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!
03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.