Hráškový chowder

Hráškový chowder

22.06.2014 Redakce

Nejen v zimě zahřeje a navíc báječně chutná.

Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 25 g másla, 1 cibule, 225 g slaniny, 225 g brambor, 2 lžíce mouky,

600 ml kuřecího vývaru, ½ l mléka, 450 g hrášku

Postup: Na másle v hrnci osmažíme nakrájenou cibuli spolu s nakrájenou slaninou.  Přidáme kostičky rozkrájených brambor a smažíme dvě minuty. Pak přidáme mouku a minutu mícháme. Pomalu přilijeme kuřecí vývar a mléko. Přiklopíme a vaříme, až brambory změknou. Přisypeme hrášek a vaříme ještě deset minut.  Podáváme s nastrouhaným čedarem a lžící husté smetany.

 


Mohlo by vás zajímat

Borůvkový štrúdl s mascarpone

28.07.2015 | Připravte neodolatelný borůvkový štrúdl s mascarpone - delikátní závin z listového těsta plný borůvek v jemném krému patří k sezónním hitům první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách – café Štrúdl v Českém Krumlově.

Jak si vychutnat kávu v letním období?

13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.