Hráškový chowder

Hráškový chowder

22.06.2014 Redakce

Nejen v zimě zahřeje a navíc báječně chutná.

Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 25 g másla, 1 cibule, 225 g slaniny, 225 g brambor, 2 lžíce mouky,

600 ml kuřecího vývaru, ½ l mléka, 450 g hrášku

Postup: Na másle v hrnci osmažíme nakrájenou cibuli spolu s nakrájenou slaninou.  Přidáme kostičky rozkrájených brambor a smažíme dvě minuty. Pak přidáme mouku a minutu mícháme. Pomalu přilijeme kuřecí vývar a mléko. Přiklopíme a vaříme, až brambory změknou. Přisypeme hrášek a vaříme ještě deset minut.  Podáváme s nastrouhaným čedarem a lžící husté smetany.

 


Mohlo by vás zajímat

Vlámské roštěnky

17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!

Bruselské vafle

25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.

Jak na zavařování bez chemie a hromady cukru?

03.07.2015 | Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit. To je základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce podle babiček. Víte, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukrem, bez želírovacícho cukru a tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? Jak na to radí Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.