25.08.2014 Redakce
Voňavé kolínko s tymiánem a rozmarýnem.
Nejlépe se hodí maso s kostí – kolínko anebo lýtko. Na pekáč narovnáme šest až osm kolínek, která osolíme a vydatně potřeme nasekanou směsí voňavých bylinek – tymián, rozmarýn, petrželka… Sem tam proložíme bobkovým listem a pár kuličkami nového koření. Na pánvi orestujeme asi půl kila špeku, nakonec přidáme tři nahrubo nakrájené velké cibule a plátky asi z deseti stroužků česneku. Tím jehněčí přelijeme, přidáme po půl litru vývar a bílé víno. Přikrytý pekáč vložíme na dvě hodiny do předehřáté trouby na 180 °C. Po hodině a půl pekáč odkryjeme a zbylou půlhodinku počkáme na výsledek. Po vyjmutí jehněčího z pekáče šťávu vydusíme, aby byla silnější a trochu zhoustla a možná dosolíme. K takto upečenému jehněčímu podáváme listový špenát, jen spařený, a bramborový knedlík.
23.03.2015 | Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
29.08.2014 | Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?
05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.