25.08.2014 Redakce
Voňavé kolínko s tymiánem a rozmarýnem.
Nejlépe se hodí maso s kostí – kolínko anebo lýtko. Na pekáč narovnáme šest až osm kolínek, která osolíme a vydatně potřeme nasekanou směsí voňavých bylinek – tymián, rozmarýn, petrželka… Sem tam proložíme bobkovým listem a pár kuličkami nového koření. Na pánvi orestujeme asi půl kila špeku, nakonec přidáme tři nahrubo nakrájené velké cibule a plátky asi z deseti stroužků česneku. Tím jehněčí přelijeme, přidáme po půl litru vývar a bílé víno. Přikrytý pekáč vložíme na dvě hodiny do předehřáté trouby na 180 °C. Po hodině a půl pekáč odkryjeme a zbylou půlhodinku počkáme na výsledek. Po vyjmutí jehněčího z pekáče šťávu vydusíme, aby byla silnější a trochu zhoustla a možná dosolíme. K takto upečenému jehněčímu podáváme listový špenát, jen spařený, a bramborový knedlík.
13.03.2015 | Recept připravil a uvařil Marek Šalanský, student 2. ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.
23.03.2015 | Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.