29.08.2014 Renata Reihserová
Trocha Francie díky Provence, špetka Itálie v boloňské omáčce a hlavně české kuře.
Ingredience: 400 g kuřecích prsíček, Otma Boloňská omáčka, 150 g eidamu, 3 stroužky česneku, provensálské koření dle chuti, 1 cibule, 3 lžíce oleje, pepř a sůl
Postup: Cibulku nakrájíme na drobno, na rozpáleném oleji ji zpěníme dorůžova a přidáme nakrájené kuřecí maso. Orestujeme, přimícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a provensálské bylinky. Když je maso hotové, na pánev přidáme boloňskou omáčku, promícháme a chvilku povaříme, dokud není omáčka teplá. Směs v případě potřeby zředíme trochou vody. Doporučujeme podávat s těstovinami a strouhaným sýrem.
18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.
13.03.2015 | Recept připravil a uvařil Marek Šalanský, student 2. ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.