25.03.2014 Redakce
Jak skladovat masové konzervy? Kdy je maso v nich „v nejlepší kondici“ – je to například uprostřed doby minimální trvanlivosti?
Neotevřené masové konzervy je možné skladovat při běžné pokojové teplotě, po otevření je nutné konzervu urychleně spotřebovat. Při uložení o teplotě 2 až 7°C se doporučuje spotřeba do 24 hodin, následně dochází k oxidaci a nevratným změnám. U zakoupených konzerv je doporučeno skladování v chladnějším prostředí a po otevření okamžitá konzumace. Nejlepší kondice konzerva dosahuje v první třetině minimální trvanlivosti.
05.05.2022 | Co mohou spotřebitelé dělat pro udržení mikrobiologické kvality minerálních, pramenitých a stolních vod; a pitné vody čerpané z vodovodního kohoutku?
22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?
14.08.2024 | Steak je jedním z nejčastěji zneužívaných pojmů v gastronomii. Ačkoliv většina lidí si pod tímto termínem představí plátek hovězího masa, realita je často jiná. Označení steak se totiž stále častěji používá pro různé druhy potravin – od kuřecího a vepřového masa až po ryby.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.