21.10.2013 PhDr Kateřina Pulkrábková
V tomto týdnu vám přineseme seriál článků, které by měly být vaším průvodcem českým testováním.
S testy potravin se v poslední době roztrhl pytel. Testují televize, noviny, časopisy, webové magazíny, v podstatě všichni, kdo umí psát. Jak se v takové záplavě vyznat?
Pátrali jsme, jakým způsobem která média testují, ptali se odborníků, jak poznat opravdu seriozní a kvalitní testování a připravili pro vás pár rad, jak se orientovat a definitivně tak odlišit testy odborné a vypovídající od zkoušek spíše pro zábavu. Zjistili jsme, že jde především o problematiku značně složitou a pro spotřebitele nepřehlednou.
V dalších dnech se dočtete:
Čím a proč nás testy potravin klamou?
Jak poznat kvalitní testy?
Jak zpřehlednit testování potravin?
Jakou máme šanci na obranu?
Která média se testováním potravin zabývají?
Podrobnější informace najdete také v novém čísle časopisu Svět potravin, které vychází dnes.
12.09.2014 | říká ministr zemědělství Marian Jurečka. Povídali jsme si s ním nejen o dopadech ruských sankcí na české pěstitele a výrobce.
15.10.2014 | Někomu život bez lepku naordinovali lékaři, jiný si jej vybral dobrovolně sám. Jaké jsou výhody a nevýhody bezlepkové diety?
27.08.2014 | „Kuřecí maso je plné hormonů“, „Vnitřnosti nejsou zdravé.“, „Čerstvé maso je nejlepší“. Mýty nebo pravda?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.