18.03.2021 | Generální ředitel společnosti Aramark, která provozuje přes 150 poboček firemního stravování v republice, ostřeji zaregoval na novinku v podobě povinného testování zaměstnanců, kdy podle jeho názoru stát přehodil na podnikatele to, co sám dlouhodobě zanedbával. Prakticky se totiž po firmách chce, aby za měsíc provedly tolik testů, kolik stát provedl za celý rok.
03.03.2021 | Některé zelinářské firmy se kvůli testům obávají výpadku pracovníků. Chtějí proto, aby byli výrobci jídla zařazeni mezi kritickou infrastrukturu s prioritní vakcinací, sdělil dnes ČTK předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Petr Hanka.
17.09.2015 | Podle průzkumů spotřebitelského chování pomalu končí éra sladkých limonád a stále více pijeme vodu smíchanou se sirupy. Příchutí je na našem trhu bezpočet, ale my jsme vybrali jednu z nejklasičtějších – jahodovou. Podívejte se, které sirupy jsou vyrobeny skutečně z jahod, kde si výrobci pomohli i levnějším ovocem a které koncentráty se bez ovoce vlastně úplně obejdou.
15.09.2015 | Víme, že jsou nezdravé, ale také, že mohou být nakažlivě dobré. Jsou lidí, kteří se bez nich obejdou hravě, bez pocitu, že by jim něco unikalo. A pak ti, kteří si brambůrky zpestřují několikrát v týdnu filmové večery, posezení s přáteli i jízdu v autobuse. Je to snadné – smažené bramborové brambůrky s paprikovou příchutí. Pochutnáme si na všech značkách stejně?
17.08.2015 | Nedávno jsme vás informovali o závěrech velkého srovnávacího testu potravin prodávaných na českém a německém trhu. Nyní přinášíme kompletní výsledky porovnání složení i cen, senzorického hodnocení i chemických analýz. Dozvíte se, zda se v českých obalech skrývají stejné výrobky jako v těch německých, kolik za stejný nákup zaplatíte v Praze a Drážďanech a také, které výrobky odborné porotě více chutnaly.
20.05.2015 | Kvalitní tuk, hodnotná čokoláda, dobré lískové oříšky… takové jsou ideální komponenty vynikající lískooříškové pomazánky. V našem testu jsme se zaměřili na zjištění, jak kvalitní tuky výrobci opravdu používají a v kterém krému nalezneme místo oříšků jen umělé aroma. Žádný z výrobků v testu nepropadl, ale rozdíly mezi nimi byly opravdu výrazné.
29.04.2015 | Testovali jsme, po kterých nakládaných okurkách můžete s klidem sáhnout a jaké nechat raději ležet v regále. Musíme předeslat, že celkově je kvalita okurek v láku vyhovující, ale výjimky se najdou i v souboji českých, slovenských a vietnamských okurek.
14.04.2015 | Ráno po probuzení, v poledne po obědě, odpoledne pro povzbuzení… ne vždy máme čas a příležitost vychutnat si kávu v kavárně a ke slovu tak přichází instantní produkt. Oceňujeme na něm především jednoduchost a rychlost přípravy. Jak je to s kvalitou rozpustné kávy? Jsou nejdražší výrobky zároveň i těmi nejlepšími?
23.03.2015 | Čerstvé, nebo trvanlivé? Někdo dává přednost mléku, které vydrží několik měsíců, pro jiného je důležitější chuť blížící se čerstvě nadojenému mléku. Vždy by však mělo být hygienicky nezávadné a spotřebiteli chuťově vyhovovat. Jak dopadlo srovnání čerstvých a trvanlivých mlék?
22.03.2015 | Nejklasičtější z českých klasik i nenáviděná hospodská chuť. Taková je dršťková polévka, lidově řečená držkovka. Rozhodli jsme se otestovat, jaký zážitek na vás čeká, když svou chuť na vydatnou polévku budete chtít uspokojit v obchodě zakoupeným výrobkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.