27.08.2015 redakce
Na co mám dávat pozor při nákupu burčáku?
Burčák v pravém slova smyslu je produkt prodávaný od 1. srpna do 30. listopadu, tvořený hrozny sklizenými a zpracovanými na území ČR. Produkt by měl být označen tradičním výrazem „burčák“ (nebo částečně zkvašený hroznový mošt), uvedením provenience, výrobce nebo stáčírny a uvedením údaje o alergenu (oxid siřičitý/siřičitany). Nápoj by měl být čistýs pouze nepatrnou usazeninkou na stěnách či dně láhve. Barva by měla být mléčně bílá až světle žlutá (pokud je z bílých hroznů), narezlý až průhledný vzhled mohou být ukazateli falšování vodou. Před koupí je vhodné burčák ochutnat. Právě tak lze nejlépe poznat kvalitní produkt, či tekutinu, která stála celý den na slunci.
22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?
23.02.2023 | Burgery bez masa jsou jasnou volbou pro lidi, kteří jsou vegetariáni nebo vegani. To ovšem neznamená, že jsou určené jen pro ně. Vyměnit občas hovězí placku za rostlinnou variantu může přinést hned několik benefitů. Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. Máme pro vás recepty na "plant based" placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.