31.07.2015 redakce
Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.
Ingredience: celé kuře (např. Dobré maso) o váze přibližně 1,5 kg, svazek čerstvého rozmarýnu, sůl a pepř, 250 ml kuřecího vývaru (např. Penny), lžíci másla, 2 citrony, 3 lžíce medu, 2 stroužky česneku
Postup: Kuře opláchneme a osušíme. Troubu předhřejeme na 200 ˚C. Z citronů vymačkáme šťávu a vlijeme ji do kastrůlku, přidáme máslo, větvičky rozmarýnu (jednu si dáme stranou), prolisovaný česnek a med. Směs při nízké teplotě ohřejeme a důkladně rozmícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.
Na dno pekáče rozlámeme zbylou větvičku rozmarýnu. Kuře potřeme směsí a dovnitř vložíme rozmarýn povařený ve směsi. Dáme do pekáče, podlijeme vývarem a za občasného potírání zbytkem směsi nebo poléváním z výpeku pečeme dozlatova.
Veškeré potřebné suroviny na tento recept zakoupíte v prodejnách Penny Market.
05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.