11.10.2014 Redakce
Jak bychom se měli stravovat v říjnu?
Říjen je období, kdy musíme být opatrní na žaludek. Měli bychom tedy co nejvíce omezit smažené a tučné pokrmy, pití alkoholu a nadměrný příjem kávy. Vhodné jsou pokrmy z meruněk, broskví, obilovin, jablek, banánů nebo dušené zeleniny. Volíme stravu bohatou na vitaminy A a E, tedy například játra, ryby, vejce, mléko, jogurty, burské oříšky či máslo, dále sezonní potraviny jako hrušky a jablka. Pokud se snažíme hubnout, neměli bychom jíst po západu slunce, měli bychom se vyhýbat sladkostem a omezit přísun mléčných výrobků. Důležitý je pitný režim, přednost dáváme čisté vodě a zelenému, fenyklovému či mátovému čaji.
05.05.2022 | Co mohou spotřebitelé dělat pro udržení mikrobiologické kvality minerálních, pramenitých a stolních vod; a pitné vody čerpané z vodovodního kohoutku?
06.06.2022 | Ať jste pekařští mazáci, nebo máte za sebou jen pár nesmělých bábovkových pokusů, určitě víte, k čemu se v kuchyni používá kypřicí prášek a jedlá soda. Vypadají podobně a po obou saháme ve snaze docílit nadýchaného a vláčného těsta. Zde ovšem vzájemné podobnosti končí a je třeba se blíže seznámit se zákonitostmi, které s sebou použití konkrétního kypřidla nese, abyste z trouby pokaždé vytáhli výtvor, na který se bude dlouho vzpomínat. V dobrém, samozřejmě.
22.02.2022 | Základní poučka napoví, že k rybímu masu se hodí především bílá vína. Jak ale vybrat správnou odrůdu? Každá ryba má své specifické vlastnosti, kterým musíme volbu vína přizpůsobit. Neklesejte na mysli, pomocí základních rad to zvládnete i bez sommeliérského kurzu.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.