16.03.2020 Michaela Matuštíková
Cože jablečná polévka? Pokud jste zareagovali podobně, vězte, že je skutečně výtečná a my vám na ni přidáváme recept.
Ingredience:
pět větších jablek, 1 menší mrkev, zelenou pálivou papričku, nejlépe čerstvou, 1 cm zázvorového kořene, sladkou smetanu, pepř, sůl, čerstvý koriandr, papričky na zdobení, citron (pokud nejsou jablka nakyslá)
Postup:
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, v hrnci podlijeme trochou vody, přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, dvě snítky koriandru, nasekanou papričku, nasekaný zázvor a dusíme. Když je mrkev měkká (jablka jsou už dávno), všechno rozmixujeme, dolijeme vodou do konzistence krému a ještě povaříme. Dochutíme solí, pepřem, případně citronovou šťávou. Na talíři přidáme smetanu, sekaný koriandr a papričky.
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
11.02.2022 | Na chuťovky ze streetfoodových festivalů, bister a food trucků už nemusíte čekat. Přeneste si jídlo z venku rovnou do vašich obýváků a připravte si s vašimi přáteli pohodový večer se skvělým jídlem
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.