10.03.2014 Ing. Jana Poděbradská
Stačí pár ingrediencí a jarní svačina se může podávat.
Ingredience: 100 g másla, 2 lžičky usušené či čerstvé řeřichy, 1 lžička strouhaného křenu
Postup: Změklé máslo dle chuti osolíme a přidáme řeřichu. Gurmáni pak přidávají i trochu křenu.
Ingredience: lučina, smetana, celer, řeřicha
Postup: Lučinu smícháme se smetanou a přidáme nadrobno nasekané lístky řeřichy a nastrouhaný celer. Poté dochutíme solí a pepřem. Servírujeme nejlépe na čerstvém pečivu.
26.08.2015 | "Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.
03.07.2015 | Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit. To je základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce podle babiček. Víte, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukrem, bez želírovacícho cukru a tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? Jak na to radí Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno.
15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.