Skvělé a lehce stravitelné jídlo? Naservírujte palačinky z červené řepy

Skvělé a lehce stravitelné jídlo? Naservírujte palačinky z červené řepy

05.11.2021 Jana Čiháková, Lucky Alvin

Přemýšlíte nad snadným receptem na rychlou večeři nebo snídani? Vyzkoušejte palačinky z jedné z nejzdravějších zelenin - červené řepy. Celý pokrm navíc můžete dochutit oblíbeným džemem, tvarohem nebo dokonce arašídovým krémem.

Suroviny:

4 vejce z volného chovu

500 g plnotučného mléka

150 g hladké pšeničné mouky

100 g hladké celozrnné pšeničné mouky

8 g vanilkového cukru

špetka soli

40 g rozpuštěného másla

90 g uvařené červené řepy nakrájené na kousky

arašídový krém Lucky Alvin

K podávání:

Připravit si můžete oblíbený džem, tvaroh nebo arašídový krém Lucky Alvin.

Postup:

  1. Do mixovací nádoby dejte všechny suroviny a rozmixujte do hladké konzistence.
  2. Těsto nechte cca 20-30 minut odstát. Lze jej připravit také večer, nechat odležet a ráno usmažit palačinky.
  3. Nepřilnavou pánev vhodnou na palačinky lehce vymažte olejem, stačí opravdu jen trochu.
  4. Naběračkou nalijte těsto do pánve, zakružte s ní, ať se těsto rozteče do kulata po celé pánvi a smažte.
  5. Jakmile vrchní část palačinky ztuhne, opatrně ji otočte a smažte i z druhé strany.
  6. Poté můžete servírovat. Palačinky skvěle chutnají s tvarohem či jogurtem, ovocem, džemem nebo arašídovým krémem

 


Mohlo by vás zajímat

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

Milovníci vína, spojte se! Je tu Pálavské vinobraní

06.09.2024 | Letošní 77. ročník Pálavského vinobraní začal odpoledne na náměstí v Mikulově na Břeclavsku. Pořadatelé očekávají o víkendu až 50 000 návštěvníků, mikulovská akce je druhá největší v podzimní sezoně. Ještě vyšší návštěvnost mívá druhý velký vinařský festival, Znojemské historické vinobraní, který se letos po dvou letech souběhu koná až o dalším víkendu.

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.