20.01.2014 Redakce
Voňavý moučník podle šéfkuchaře.
Doba přípravy vč. zatuhnutí: asi 2 hodiny
Rozpis pro 2 osoby
Ingredience: 2 jablka, 0,5 kg mouky, 10 g vanilky, 0,1 l bílého vína, 0,2 kg cuku, 10 g škrobu, 1 citron, 0,2 l smetany, 5 g skořice, 20 g máty, 0,2 l smetany, 0,5 l oleje
Postup: Z vína, bílků, mouky, škrobu, vanilky a cukru připravíme těstíčko, které necháme v chladu odležet. Do vyšlehané smetany vmícháme rozpuštěnou bílou čokoládu a špetku mleté skořice a v chladničce necháme ztuhnout.
Do zakysané smetany nastrouháme kůru z citronu a dosladíme moučkovým cukrem. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky 1 cm široké které v těstíčku obalíme a smažíme v mírně rozpáleném oleji.
Recept připravil Jan Souček, šéfkuchař restaurace La Strada - www.lastradaristorante.cz, www.facebook.com/lastradaristorantecz
15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.
20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.
31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.