24.05.2015 Šárka Škachová (www.gurmanka.cz)
Okoun v těstíčku s rozmarýnem, co může být lepšího?
Doba přípravy: 20 minut příprava + 12 minut tepelná úprava, pro 4 osoby
Ingredience: 750 g filetů z okouna, sůl, 2 vejce, 60 g hladké mouky, 100 ml piva, snítka rozmarýnu, olej na smažení
Postup: Filety očistíme, osušíme a pinzetou vyjmeme případné kůstky. V míse rozšleháme vejce, postupně přidáváme mouku a zašleháváme pivem, aby vzniklo hladké polotekuté těsto. V pánvi zahřejeme olej spolu s větvičkou rozmarýnu, aby se pěkně provoněl. Filety osolíme, protáhneme těstíčkem a smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Osmažené kousky okouna osušíme papírovou utěrkou od přebytečného oleje a podáváme s kouskem citronu.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.
17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.