recepty  

Smažený okoun (pesce persico fritto)

Smažený okoun (pesce persico fritto)

24.05.2015 Šárka Škachová (www.gurmanka.cz)

Okoun v těstíčku s rozmarýnem, co může být lepšího?

Doba přípravy: 20 minut příprava + 12 minut tepelná úprava, pro 4 osoby

Ingredience: 750 g filetů z okouna, sůl, 2 vejce, 60 g hladké mouky, 100 ml piva, snítka rozmarýnu, olej na smažení

Postup: Filety očistíme, osušíme a pinzetou vyjmeme případné kůstky. V míse rozšleháme vejce, postupně přidáváme mouku a zašleháváme pivem, aby vzniklo hladké polotekuté těsto. V pánvi zahřejeme olej spolu s větvičkou rozmarýnu, aby se pěkně provoněl. Filety osolíme, protáhneme těstíčkem a smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Osmažené kousky okouna osušíme papírovou utěrkou od přebytečného oleje a podáváme s kouskem citronu.
     


Mohlo by vás zajímat

Bruselské vafle

25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.