21.08.2014 Kateřina Kmecová
Přenesme se do slunného Řecka.
Ingredience na 1 porci: 15 g polotvrdého sýru Radamer, 75 ml Metaxy, 50 ml citronové šťávy, špetka cukru, olej na smažení, 3 polévkové lžíce Klasického balzamikového krému Kalamáta, hladká mouka na obalování
Postup: Sýr namočíme do vody a obalíme v mouce. Rozprašovačem ho postříkáme vodou a znovu obalíme v mouce. Oválnou keramickou misku o něco větší, než je velikost sýru, dáme rozpálit na cca 5-10min do rozehřáté trouby. Sýr z obou stran osmažíme dozlatova v pánvi. Přendáme do misky a rovnoměrně zasypeme cukrem. Cukr pomáhá, aby byl plamínek při flambování Metexou větší. Do horké mísy vlijeme Metaxu a zapálíme. Až bude dohořívat, vlijeme přes plamínek citronovou šťávu. Až Metaxa dohoří, citronová šťáva vytvoří výbornou zálivku, kterou posílíme přidáním balzamikového krému Kalamáta.
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!
18.09.2015 | Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.