16.03.2015 Redakce
Stačí fazole, mrkev, petrželka, česnek a majoránka a zdravá sváteční dobrota je na stole!
Budeme potřebovat:
· 200 g fazolí
· 3 brambory
· 1 l hovězího vývaru
· 2 mrkve
· 1 lžíce sádla nebo másla
· 1 cibule
· 2 velké vrchovaté lžíce hladké mouky
· Světlý toustový chléb Penam
· 2 stroužky česneku
· 1 petržel
· Majoránka
· Sůl
· Pepř
· Smetana na vaření
· Vykrajovátko ve tvaru zajíčka
Postup:
Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody. V téže vodě je uvaříme doměkka. Přidáme mrkev, na drobno nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolíme a opepříme. Ze sádla (nebo másla) a mouky uděláme jíšku, do které přilijeme vlažný vývar z fazolí. Přidáme hovězí vývar a znovu povaříme. Z toustového chleba vykrojíme zajíčky a lehce je opečeme na pánvi. Naservírovanou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou a čerstvou petrželkou.
Při podáváním můžeme také polévku doplnit lžící smetany.
13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.