16.03.2015 Redakce
Stačí fazole, mrkev, petrželka, česnek a majoránka a zdravá sváteční dobrota je na stole!
Budeme potřebovat:
· 200 g fazolí
· 3 brambory
· 1 l hovězího vývaru
· 2 mrkve
· 1 lžíce sádla nebo másla
· 1 cibule
· 2 velké vrchovaté lžíce hladké mouky
· Světlý toustový chléb Penam
· 2 stroužky česneku
· 1 petržel
· Majoránka
· Sůl
· Pepř
· Smetana na vaření
· Vykrajovátko ve tvaru zajíčka
Postup:
Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody. V téže vodě je uvaříme doměkka. Přidáme mrkev, na drobno nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolíme a opepříme. Ze sádla (nebo másla) a mouky uděláme jíšku, do které přilijeme vlažný vývar z fazolí. Přidáme hovězí vývar a znovu povaříme. Z toustového chleba vykrojíme zajíčky a lehce je opečeme na pánvi. Naservírovanou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou a čerstvou petrželkou.
Při podáváním můžeme také polévku doplnit lžící smetany.
15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...
26.08.2015 | "Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.
25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.