recepty  

Vinná polévka a sázená vejce

Vinná polévka a sázená vejce

05.05.2014 Redakce

Co vyzkoušet například sázené vejce s grilovanou slaninou nebo vinnou polévku s treskou?

Sázené vejce s grilovanou slaninou a opečeným toastem

jidlo

Suroviny:

2 vejce

2 plátky anglické slaniny

1 toast

sůl, pepř

lžíce másla

hladkolistá petržel

Postup:

Na pánvičce rozpustíme máslo a rozklepneme vejce. Smažíme cca 4 min, mezitím předehřejeme troubu (horkovzdušnou) na 220°C, plech vyložíme pečicím papírem, který poklademe plátky slaniny. Přibližně 6 minut necháme nasucho grilovat, dokud slanina nebude „do křupava“. Na pánvičce nasucho opečeme toast a potřeme přepuštěným máslem. Volská oka dochutíme hrubou solí a čerstvě namletým černým pepřem a ozdobíme nasekanou hladkolistou petrželí.

jidlo2

Recept na vinnou polévku s bílou treskou (6 porcí)

Suroviny:

150 g slaniny na kostičky

1 cibule na kostičky

1 pórek na kolečka

2 stroužky česneku

4 lžíce hladké mouky

1 a 1/2 lžičky čerstvého tymiánu

1 bobkový list

1 šálek bílého suchého vína

700 g brambor na kostky

2 šálky mléka

1 šálek 33% smetany

sůl

bílý pepř

6 šálků rybího vývaru

700 g bílé tresky

snítka hladkolisté petržele

olivový olej extra virgin na smažení tresky

Postup:

V hrnci osmahneme slaninu a přidáme cibuli, pórek, restujeme 4-6 min. Přidáme česnek nasekaný na plátky, mouku a tymián, restujeme, dokud mouka nezezlátne. Přidáme víno, vývar, bobkový list a brambory. Přivedeme k varu a zmírníme oheň, vaříme 20-30 min, přilijeme smetanu a mléko, vaříme dalších 10 min. Dochutíme solí a bílým pepřem. Tresku nakrájíme na kostky a restujeme pár minut na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Na talíři polévku ozdobíme orestovanou treskou a nasekanou petrželí.

 

Prvotřídní kvalita a čerstvost ingrediencí, skvělá chuť jídel, přívětivá atmosféra, individuální přístup, vše 100 % domácí... Tahle stručná charakteristika vystihuje podstatu úspěchu rodinného bistra Sweet & Pepper DAYS  v Anglické 19 na Vinohradech, které každý den nabízí jídla do ruky či na vidličku: vaječné snídaně, polévky, sendviče, burgery, hot dogy, pasty a mnoho dalších sladkých i slaných domácích dobrot, jak ostatně předznamenává název bistra.  

Jídlo si zákazníci mohou odnést i s sebou, v úhledné, 100 % recyklovatelné krabičce, aniž by zaplatili cokoliv navíc. Denní menu, zahrnující vše od snídaně přes svačinu, oběd i večeři, je inspirováno tradičními rodinnými recepty, mezinárodní kuchyní a samozřejmě aktuální sezónou.


Mohlo by vás zajímat

Pečené kuře na rozmarýnu

31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.

Osud jménem ořechový dort

17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.

Mléčná pochoutka zpod peřinky

20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.