05.05.2014 Redakce
Co vyzkoušet například sázené vejce s grilovanou slaninou nebo vinnou polévku s treskou?
Suroviny:
2 vejce
2 plátky anglické slaniny
1 toast
sůl, pepř
lžíce másla
hladkolistá petržel
Postup:
Na pánvičce rozpustíme máslo a rozklepneme vejce. Smažíme cca 4 min, mezitím předehřejeme troubu (horkovzdušnou) na 220°C, plech vyložíme pečicím papírem, který poklademe plátky slaniny. Přibližně 6 minut necháme nasucho grilovat, dokud slanina nebude „do křupava“. Na pánvičce nasucho opečeme toast a potřeme přepuštěným máslem. Volská oka dochutíme hrubou solí a čerstvě namletým černým pepřem a ozdobíme nasekanou hladkolistou petrželí.
Suroviny:
150 g slaniny na kostičky
1 cibule na kostičky
1 pórek na kolečka
2 stroužky česneku
4 lžíce hladké mouky
1 a 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
1 bobkový list
1 šálek bílého suchého vína
700 g brambor na kostky
2 šálky mléka
1 šálek 33% smetany
sůl
bílý pepř
6 šálků rybího vývaru
700 g bílé tresky
snítka hladkolisté petržele
olivový olej extra virgin na smažení tresky
Postup:
V hrnci osmahneme slaninu a přidáme cibuli, pórek, restujeme 4-6 min. Přidáme česnek nasekaný na plátky, mouku a tymián, restujeme, dokud mouka nezezlátne. Přidáme víno, vývar, bobkový list a brambory. Přivedeme k varu a zmírníme oheň, vaříme 20-30 min, přilijeme smetanu a mléko, vaříme dalších 10 min. Dochutíme solí a bílým pepřem. Tresku nakrájíme na kostky a restujeme pár minut na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Na talíři polévku ozdobíme orestovanou treskou a nasekanou petrželí.
Prvotřídní kvalita a čerstvost ingrediencí, skvělá chuť jídel, přívětivá atmosféra, individuální přístup, vše 100 % domácí... Tahle stručná charakteristika vystihuje podstatu úspěchu rodinného bistra Sweet & Pepper DAYS v Anglické 19 na Vinohradech, které každý den nabízí jídla do ruky či na vidličku: vaječné snídaně, polévky, sendviče, burgery, hot dogy, pasty a mnoho dalších sladkých i slaných domácích dobrot, jak ostatně předznamenává název bistra.
Jídlo si zákazníci mohou odnést i s sebou, v úhledné, 100 % recyklovatelné krabičce, aniž by zaplatili cokoliv navíc. Denní menu, zahrnující vše od snídaně přes svačinu, oběd i večeři, je inspirováno tradičními rodinnými recepty, mezinárodní kuchyní a samozřejmě aktuální sezónou.
31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.
17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.
20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.