25.10.2011 | V dávných dobách bylo známkou blahobytu především dobré jídlo, bohatý stůl a na něm dostatek potravin plných tuku a cukru. Dnes je však situace odlišná. Mnoho z nás považuje za zdravé a správné to, co je „odlehčeno“, „bez tuku a cukru“ a „nízkokalorické“. Takto označené potraviny představují velké lákadlo pro ty, kteří drží dietu. Mylně ale navozují pocit, že po nich neztloustneme. Výrobci potravin totiž moc dobře vědí, jak nalákat k nákupu rádoby dietních potravin.
30.08.2011 | Počítáme kalorie, zkoumáme složení výrobků, přemýšlíme nad tím, které potraviny se vhodně doplňují a které nikoliv, pídíme se po tom, zda je zelenina zdravější vařená či syrová, nemluvě o tom, jestli vynechat z jídelníčku maso a mléčné výrobky. Chceme si zkrátka udržet a posílit zdraví, na tom není nic divného.
23.08.2010 | Co se vám vybaví pod pojmem anorexie a bulimie? Nejspíš mladičké dívenky vyhublé až na kost a zvracející po každém jídle... Ve skutečnosti se jedná o poruchy příjmu potravy.
30.06.2010 | Dělená strava, tukožroutská polévka, počítání kalorií… Máte už dost diet, které vám neustále něco zakazují, nechcete se vzdát svých oblíbených potravin, zázračným pilulkám nevěříte, ale přesto chcete zhubnout? Potom třiďte potraviny podle barev. Zhubnete!
11.10.2009 | Nevěřte zázračným dietám! Sice mohou být účinné, ale vždy jen krátkodobě. Základním předpokladem hubnutí je mít zdravé stravovací návyky. V tomto článku si shrneme, na co bychom se – máme-li nadváhu – měli soustředit především. Jednoduše a přehledně.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.