Články se štítkem: dýně

KRÁLOVNA PODZIMU DÝNĚ: VÍTE, ŽE SE PŮVODNĚ JEDLA SYROVÁ?

23.10.2023 | Tykve pochází z Ameriky a jejich využití je datováno do doby před pěti až deseti tisíci lety. Nejdříve byly divoce rostoucí rostliny sbírány za účelem získání olejnatých semen. Později Indiáni objevili, že tykve mají sladkou dužinu a dýně získala název „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“.

DÝNĚ NENÍ JEN NA POLÉVKU! OBJEVTE JEJÍ POTENCIÁL

09.11.2022 | Dýňová polévka je podzimní evergreen, přesto je škoda se omezovat pouze na jednu její kulinární úpravu. Z dýně totiž připravíte i naprosto jedinečné tapas, skvělou pomazánku, noky, těstoviny a možná trochu překvapivě i koláč nebo buchty.

Krémová dýňová polévka: Dáte si?

01.11.2021 | Vyzkoušejte muškátem navoněnou a velice chutnou podzimní polévku, která vás zahřeje i příjemně nasytí.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.