Články se štítkem: salmonelóza

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: PELMENĚ Z LITVY OBSAHOVALY SALMONELY

06.10.2023 | Státní veterinární správa (SVS) zakázala prodej zmražených pelmeňů (plněných těstových taštiček) s náplní z kuřecího masa od litevského výrobce, které prodávala prodejna řetězce MERE v jihočeském Písku. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu Praha zjistilo přítomnost salmonel ve výrobku. Veterinární inspektoři proto zakázali pokračování prodeje výrobku. Spotřebitelé, kteří by jej měli doma, jej mohou vrátit v místě nákupu.

SALMONELA OPĚT ÚŘADOVALA V KUŘECÍM MASE: POCHÁZELO ZE TŘETÍCH ZEMÍ

28.09.2023 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu přes 11 tun kuřecího masa z Brazílie kvůli salmonele. Jde o mražená kuřecí prsa v balení o hmotnosti dva kilogramy a kuřecí řízky se stejnou hmotností. Mířily hlavně do stravovacích zařízení. V dnešní tiskové zprávě to uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček. Kontrola bakterie v mase objevila při mimořádné kontrolní akci zaměřené na drůbeží maso dovážené ze zemí mimo EU. Od začátku září odebrali inspektoři 20 vzorků při 92 kontrolních akcích.

MASO Z TESCA SE SALMONELOU? INSPEKCE HLÁSÍ NOVÝ PŘÍPAD

23.08.2023 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozornila na nebezpečné kuřecí maso z řetězce Tesco. Kuřecí prsa pocházející z Ukrajiny a zabalená na Slovensku obsahovala bakterii Salmonela Infantis, která způsobuje onemocnění salmonelóza. Maso zachytili inspektoři v prodejně v Mostě, v prodeji už ale není.

NA TRH MĚLO NAMÍŘENO MASO Z UKRAJINY SE SALMONELOU

13.07.2023 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila dvě šarže zmraženého kuřecího masa se salmonelou. Inspektoři vzorek masa původem z Ukrajiny v obou případech odebrali v provozovně JIP východočeská, jednou v Českých Budějovicích a podruhé v Harrachově na Jablonecku. Provozovatelům nařídili neprodlené stažení šarží z tržní sítě, uvedl v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: MASO SE SALMONELOU V TRŽNÍ SÍTI

03.03.2023 | V rámci průběžných intenzívních kontrol bezpečnosti potravin Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nebezpečnou potravinu s názvem: „KUŘE A KVALITA BEZ DROBU KURCZAK ČERSTVÉ DĚLENĚ DRUBEŽI MASA“, označení šarže: 20230211, datum použitelnosti: 19.02.2023, výrobce: Firma KABANOS, Kojs Miroslaw i Johanna Kojs - Kowalczyk sp.j., ul. Spóldzielców 1, 34-480 Jablonka, země původu: Polsko.

DĚTI V NEMOCNICI: AFÉRA S ČOKOLÁDOU PLNOU BAKTERIÍ SALMONELLY OPĚT OŽÍVÁ

27.05.2022 | Celkem 3000 tun čokolád Kinder, které byly kontaminovány salmonelou, nechala firma Ferrero stáhnout z trhu od dubna, kdy se v Evropě objevily první případy nákazy. Ztráty dosáhly "desítek miliónů eur" a firma ztratila značnou část důvěry zákazníků, řekl šéf společnosti Ferrero ve Francii Nicolas Neykov, kterého citovala agentura AFP.

Grilovací sezóna rozpálila grilovací mýty. Tyto jsou ty nejčastější!

22.06.2021 | „Hodit“ si něco na gril, zvlášť když počasí přímo vybízí k tomu najíst se venku na čerstvém vzduchu, je evergreen. Mnoho lidí k němu ale přistupuje s opatrností. Vzhledem k rojícím se zprávám o jeho rizicích se kolikrát možná ani nelze divit. Ale nic není tak horké, jak se zdá. Tedy kromě rozpáleného grilu.

Polské maso opět v akci. V kebabech byly zjištěny bakterie salmonelly

16.06.2021 | Inspektorky Státní veterinární správy z Jihočeského kraje zjistily, že kuřecí maso, pocházející z Polska, které bylo použito k výrobě bezmála 1,5 t kuřecích kebabů, obsahovalo salmonelu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.