19.03.2009 | Perníček. Slovo s příchutí koření, voňavé a sladké. Mnohým připomene dobu, kdy jako malí s babičkou nebo maminkou pekli vánoční perníčky, někomu se vybaví velikonoční perníčky, které přinesl domů jako malý koledníček, někdo si zase představí perníkové srdce z pouti. Perníček je voňavý dárek, kterým vždy uděláme radost. Můžeme jím vyjádřit své city, dotvořit atmosféru při různých příležitostech, nebo jen tak potěšit.
28.02.2009 | Hovězí maso zaujímá ve výživě lidí celosvětově a dlouhodobě významnou pozici, ale v posledních patnácti letech se o něm vedou časté diskuse. Je konfrontováno s dalšími významnými druhy masa z aspektů hygienických, nutričních, senzorických, technologických, kulinárních, ale i cenových.
14.02.2009 | Hořkosladká neřest aneb co nevíte o čokoládě… 4. 12. 08–4. 1. 09 proběhla v Botanické zahradě hl. města Prahy výstava věnovaná čokoládě a jejímu původu.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.