13.06.2014 Redakce
Lahůdka pro milovníky mořských plodů.
Doba přípravy: 50 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 1/2 chobotnice, 2 větší brambory, 100 g cherry rajčat, snítka petrželky,1 stroužek česneku, 100 g másla, 1 dl bílého vína, 1 dl olivového oleje extra, sůl, pepř v mlýnku, 2 dl rybího nebo zeleninového vývaru, vaření chobotnice: 1 cibule, pár kuliček nového koření, 3 bobkové listy, pár kuliček pepře, 1 hlavička česneku, 1 bulva fenyklu, 100 g celeru
Postup: Do vroucího vývaru vložíme chobotnici a vaříme doměkka (40 minut). Zchladíme a očistíme od přebytečné kůže mezi chapadly, zobáčku v těle a nežádoucích přísavek. Na pánvi opečeme chobotnici, ochutíme solí a pepřem. Uchováme v teple. Brambory nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi. Vyjmeme, vložíme česnek na plátky a orestujeme, přidáme rajčátka, orestujeme a přidáme víno. Necháme vyredukovat, přidáme petrželku a vývar. Necháme probublat na minimum a stáhneme z ohně. Vmícháme olej a máslo. Dochutíme.
03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.