13.06.2014 Redakce
Nevíte co k večeři? Zkuste výbornou krémovou polévku.
Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 1 l smetany 33 %, 0,1 l mléka, 200 g zeleného hrášku, sůl, pepř,
50 g kozího sýra, 1 dl olivového extra, 1/2 cibule, 50 g másla
Postup: Mražený hrášek vložíme do vroucí vody a blanšírujeme půl minuty. Vyjmeme a zchladíme v ledové vodě. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hrášek, orestujeme a zalijeme smetanou. Provaříme. V mixeru rozmixujeme, přidáme máslo a osolíme. Mléko svaříme s kousky kozího sýra a vymixujeme do pěny. Servírujeme krém, navrch pěnu a trochu oleje. Na ozdobu lze použít hráškové klíčky.
18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.
20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.
23.03.2015 | Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.