Hráškový krém s pěnou z kozího sýra

Hráškový krém s pěnou z kozího sýra

13.06.2014 Redakce

Nevíte co k večeři? Zkuste výbornou krémovou polévku.

Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 1 l smetany 33 %, 0,1 l mléka, 200 g zeleného hrášku, sůl, pepř,

50 g kozího sýra, 1 dl olivového extra, 1/2 cibule, 50 g másla

Postup: Mražený hrášek vložíme do vroucí vody a blanšírujeme půl minuty. Vyjmeme a zchladíme v ledové vodě. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hrášek, orestujeme a zalijeme smetanou. Provaříme. V mixeru rozmixujeme, přidáme máslo a osolíme. Mléko svaříme s kousky kozího sýra a vymixujeme do pěny. Servírujeme krém, navrch pěnu a trochu oleje. Na ozdobu lze použít hráškové klíčky.

 


Mohlo by vás zajímat

Salátová omáčka z Kunovic s krajancem

29.08.2014 | Krajový recept ze Slovácka.

Vepřové ramínko na kmínu s nastavovanou kaší

23.03.2015 | Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.

Hovězí krk na houbách

13.03.2015 | Recept připravil a uvařil Marek Šalanský, student 2. ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.