dezerty  

Jablečný kompot

Jablečný kompot

13.06.2014 Redakce

Česka klasika tak, jak ji známe od našich babiček.

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience: 5 velkých jablek, 1 celá skořice, 5 hřebíčků, šťáva z ½ citronu, 1 lžíce třtinového hnědého cukru

Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Přidáme skořici, hřebíček a cukr. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou jablka měkká. Dáváme pozor, aby se nám nerozvařila, musí držet tvar. Uvařená jablka vyjmeme a rozdělíme do misek. Podáváme teplé, nebo vychlazené jako jednoduchý a rychlý dezert.

 


Mohlo by vás zajímat

Čočka s jarním lupením

15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.

Domácí kečup

29.08.2014 | Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?

Domácí sýr do každé kuchyně

05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.