26.03.2015 Mgr. Kateřina Kmecová
Vyzkoušejte švédské národní jídlo - brambory s ančovičkami.
Doba přípravy: 75 minut, na 1 pekáč
Ingredience: 2 velké cibule, 14 filet z ančoviček, 6 brambor, 1 a 1/2 hrnku šlehačky, 2 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky
Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C. Částí rozpuštěného másla vymažeme pekáč. Na zbytku másla osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Dno pekáče poklademe bramborami, na ně cibuli, ančovičky a navrch naskládáme zbytek brambor. Vše zalijeme polovinou šlehačky a posypeme strouhankou. Dáme zapékat, celkem pečeme asi 45 minut. Krátce před koncem pečení zalijeme druhou polovinou šlehačky.
15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?
27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.
17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.