Jehněčí játra se slaninou

Jehněčí játra se slaninou

22.06.2014 Redakce

Nejen jarní klasika z Anglie.

Doba přípravy: 40 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 50 g másla, 2 plátky slaniny, čerstvě mletý pepř, 2 velké cibule,

2 stroužky česneku, 1 lžíce mouky, 250 ml hovězího vývaru, sherry nebo portské, 600 g jehněčích jater

Postup: V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu a čerstvě mletý pepř. Přihodíme nakrájené cibule a nakrájený česnek. Na nízkém plameni smažíme asi 20 minut.  Přidáme mouku a přilijeme vývar. Mícháme do zhoustnutí. Nakonec zalijeme malým panákem sherry či portského a posolíme. Játra nakrájíme na stejně velké kusy, lehce obalíme v mouce se solí a pepřem a smažíme pár minut po obou stranách na rozpáleném oleji. Máte-li maso rádi pořádně uvařené, můžete játra vložit do omáčky a minutu či dvě je v ní prohřát.  Podáváme s bramborami šťouchanými s jarní cibulkou a vařeným hráškem.

 


Mohlo by vás zajímat

Gazpacho z červené řepy s kozím sýrem

25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.

Dejte zeleninu do pekáčku

14.07.2015 | Pokud si rádi pochutnáváte na teplé zelenině a už vám dochází nápady, jak si ji připravit, vyzkoušejte ji zapečenou. Můžete si ji totiž dopřát téměř s čímkoli a na několik způsobů.

Tartaletky s ovocem

15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.