21.02.2016 Redakce
Jaké potraviny by měly být základem jídelníčku diabetika?
Základ jídelníčku diabetika tvoří potraviny se složenými sacharidy. Množství se liší podle druhu ordinované diety. Přednost by měly mít potraviny s vyšším obsahem vlákniny a nižším glykemickým indexem, jako jsou celozrnné výrobky, například rýže natural, celozrnné těstoviny, pečivo z celozrnné mouky.
Pozor také na výběr bílkovinných potravin, protože potraviny živočišného původu mají rozdílné množství tuku, a ty z rostlinných zdrojů jsou charakteristické vysokým obsahem sacharidů.
07.12.2015 | Jaký je rozdíl mezi termíny „Spotřebujte do“ a „Minimální trvanlivost“?
26.08.2014 | Je pravda, že z potravin zmizí datum spotřeby?
22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.