Kari ryba na červené čočce

Kari ryba na červené čočce

16.06.2014 Redakce

Už jste vyzkoušeli rybu na kari?

Doba přípravy: 40 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 4 filety z ryby (treska, candát...), 200 g červené čočky, 4 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 4 lžíce kari koření, 2 lžíce červené pálivé papriky, 1 lžíce kurkumy, 1 lžíce bílého pepře, sůl

Postup: Čočku uvaříme dle návodu. Rybu osolíme a posypeme kořením. Opečeme na oleji. Když je ryba hotová, vyndáme ji, do pánve přidáme máslo a necháme zpěnit. Vznikne hustší omáčka, kterou promícháme s uvařenou čočkou.

 


Mohlo by vás zajímat

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Vlámské roštěnky

17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.