Maglajz z Etonu

Maglajz z Etonu

22.06.2014 Redakce

Jahody s pusinkami a šlehačkou. Co může být lepšího?

Doba přípravy: 80 minut (+ 1 den na chladnutí), pro 6 osob

Ingredience: 3 velká vejce, 175 g cukru krupice, 450 g jahod, 1 lžíce moučkového cukru, 570 ml tučné smetany nebo šlehačky

Postup: Ušleháme dotuha vaječné bílky, po lžičkách k nim za stálého míchání přidáme krupicový cukr. Lžičkou pak tvoříme na vyloženém plechu hromádky a pečeme 1 hodinu na 140 °C. Troubu vypneme, lehce pootevřeme a necháme v ní pusinky vychladnout do druhého dne. Před podáváním propasírujeme 250 g jahod s moučkovým cukrem a ušleháme smetanu nebo šlehačku. Do mísy nalámeme pusinky asi na 2,5 cm velké kusy, přimícháme zbylé nakrájené jahody, ušlehanou smetanu a přelijeme jahodovým pyré. Podáváme ihned.

 

 


Mohlo by vás zajímat

Netradiční okurková polévka s avokádem a mátou

26.08.2015 | "Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

Gazpacho z červené řepy s kozím sýrem

25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.

Churros, sladký pozdrav z Mexika

15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.