22.06.2014 Redakce
Belgická dobrota odlehčená ovesnými vločkami a špaldovou moukou.
Doba přípravy:10 minut, 8 porcí
Ingredience: 1 šálek nízkotučného mléka, 1 šálek ovesné mouky nebo jemně mletých ovesných vloček, 1 šálek špaldové mouky, 4 lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky soli, 2 vejce, 2 lžíce řepkového oleje
Postup: V míse smícháme suché ingredience. V menší misce promícháme vejce, mléko a olej a nalijeme k sypkým surovinám. Promícháme. Příliš husté těsto naředíme mlékem, řídké zahustíme přidáním špaldové mouky. Naběračkou lijeme do vyhřátého vaflovače nebo sendvinčovače a pečeme do zlatova. Podáváme s našlehaným nízkotučným tvarohem nebo nakrájeným ovocem.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.