13.06.2014 Redakce
Konec korunuje dílo! Nasaďte korunu hlavnímu jídlu touto sladkou tečkou.
Doba přípravy: 60 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 4 dl smetany 33 %, 80 g cukru, 2 plátky želatiny, 150 g jahod, ½ vanilkového lusku, ½ lžičky solamylu
Postup: Želatinu namočíme do 1 dl vlažné vody a necháme rozpustit. Smetanu přivedeme k varu, přidáme semínka z lusku a cukr. Necháme zchladnout a do vlažné smetany přidáme želatinu. Směs vlijeme do formiček a necháme ztuhnout. Jahody nakrájíme a necháme krátce provařit s 1 dl vody. Osladíme, přidáme solamyl rozpuštěný ve vodě. Omáčku přecedíme. Po vychladnutí panna cottu vyklopíme a podáváme s ovocem a omáčkou.
15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.