recepty  

Rybí knedlíčky (polpettine di pesce)

Rybí knedlíčky (polpettine di pesce)

15.05.2015 Šárka Škachová (www.gurmanka.cz)

Kuličky podáváme s tomatovou omáčkou a bazalkovým pestem nebo samostatně ke skleničce bílého nebo růžového vína od jezera Garda.

Doba přípravy: 1 hodina + 2 hodiny odležení + 30 minut tepelná úprava, pro 4 osoby

 Ingredience: 500 g očištěného masa z jezerních ryb (okoun, štika atd.), 100 g přírodního sýru (ricotta), 2 lžíce bylinek (petrželka, tymián, bazalka), olivový olej, ½ citronu, sůl, pepř, 70 g másla, 3 vejce, 100 g hladké mouky, 150-200 ml mléka, na obalení: mouka, vejce, jemná strouhanka

Postup: Kousky rybího masa s kůží a kostí podusíme několik minut v páře. Vychladlé kousky rozmělníme a spojíme s přírodním sýrem. Ochutíme nasekanými bylinkami, osolíme, opepříme a přidáme 1 lžíci olivového oleje, trochu citronové šťávy a strouhané kůry. Mléko zahřejeme s máslem a přidáme mouku, kterou dobře promícháme. Necháme lehce vychladnout a přidáme rozšlehaná vejce. Znovu promícháme. Osolíme, opepříme a přidáme rybí směs. Necháme pár hodin odležet v chladu. Ze směsi připravujeme malé kuličky, které obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. Při přípravě si můžeme namočit ruce do oleje, aby se s těstem lépe pracovalo. Kuličky smažíme ve vyšší vrstvě oleje.


Mohlo by vás zajímat

HUSA NA MARTINA JAKO NUTNOST: S JABLKY, NEBO RADĚJI S KAŠTANY?

10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

DOMÁCÍ ZMRZLINA, KTERÁ PŘEDČÍ TU ZE STÁNKU? ZKUSTE NAŠE RECEPTY

27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.