16.05.2014 Redakce
Jaký je správný postup při vaření rýže?
Nejčastějším problémem při vaření rýže je snaha zajistit, aby zrnka byla sypká a nerozvařená. Před vařením rýži důkladně properte, nejprve ve studené a pak v teplé vodě. Zalijte ji dvojnásobným množstvím vody a vařte na malém plameni nebo při „utajeném varu“, až voda téměř zmizí a vstřebá se do zrnek. Doba vaření je individuální podle druhu rýže, proto se vždy držte návodu výrobce. K dochucení rýže se obvykle přidávají 2 až 3 hřebíčky, bobkový list, rozkrojená cibule nebo koření.
14.08.2024 | Steak je jedním z nejčastěji zneužívaných pojmů v gastronomii. Ačkoliv většina lidí si pod tímto termínem představí plátek hovězího masa, realita je často jiná. Označení steak se totiž stále častěji používá pro různé druhy potravin – od kuřecího a vepřového masa až po ryby.
23.02.2023 | Burgery bez masa jsou jasnou volbou pro lidi, kteří jsou vegetariáni nebo vegani. To ovšem neznamená, že jsou určené jen pro ně. Vyměnit občas hovězí placku za rostlinnou variantu může přinést hned několik benefitů. Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. Máme pro vás recepty na "plant based" placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru.
22.02.2022 | Základní poučka napoví, že k rybímu masu se hodí především bílá vína. Jak ale vybrat správnou odrůdu? Každá ryba má své specifické vlastnosti, kterým musíme volbu vína přizpůsobit. Neklesejte na mysli, pomocí základních rad to zvládnete i bez sommeliérského kurzu.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.