16.06.2014 Redakce
Udělejte si radost oblíbenými řeckými špízy.
Doba přípravy: 30 minut + marinování, pro 2 osoby
Ingredience: 20 dkg vepřového libového masa (kýta, kotleta), sůl, pepř, oregano,citron
Postup: Vepřové maso nakrájíme na kostičky velké asi 3 cm. Osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme několik hodin marinovat v chladu. Kousky masa napícháme na špízy (nejlépe dřevěné) a opečeme nebo lépe ogrilujeme na dřevěném uhlí. Před podáváním jemně pokapeme citronovou šťávou. Tip: Souvlaki je možné dělat i z jehněčího nebo kuřecího masa a variantou je „pita-souvlaki", kdy je maso bez špízu zabaleno do chleba pita s rajčaty, cibulí a česnekovou majonézou.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.